Bølgepap skal være miljøvenligt i 2021 og frem

Bølgepap skal være miljøvenligt i 2021 og frem

Bølgepap er materiale som bruges som regel til indpakning for ting som ikke passer i en kuvert eller en papkasse.

Det gode ved bølgepap er at det er meget fleksibelt og kommer i forskellige størrelser og bredder. Selvom bølgepap kan virke tyndt og ubeskyttede, er det behjælpeligt til hvad end du skal sende afsted.

Du er måske mest bekendt med den bølgepap som fremstilles med nyt papir. Men det er faktisk gået hen og blevet mere populært at bruge miljøvenligt bølgepap.

Du kan læse mere på https://miljoevenlig-pakning.dk/emballage/kategori/boelgepap/.

Fremstilling af bølgepap

Når det kommer til produktion af bølgepap, er den vigtigste råvare papir. Eller mere specifikt træfibre. Hidtil har man brugt nye papir fibre. Træerne brugt hertil produceres i industrielle skovbrug hvor der altid er mere vækst end træer som hugges ned.

Der bruges forskellige andre typer af træer når det kommer til de ydre lag – også kaldet linere. For netop denne type af bølgepap, kalder man linere for ”kraftlinere”. Normalt bruger man fyrtræer men løvtræer kan også bruges.

For bølgepappen her, bruges der træer fra Canada og andre nordlige steder hvor der ofte er koldt. Grunden til dette er at træerne vokser langsommere og dermed tilbyder stærkere fibre.

Miljøvenligt bølgepap er vejen frem

I modsætning til bølgepap som produceres af nye papirfibre, så er miljøvenligt bølgepap lavet af genbrugt materiale. Mere specifikt genbrugspapir. I modsætning til den anden type af liner, kalder man det i stedet ”testliner”.

Det kan måske være tænkeligt, fordi der er tale om genbrug, at man ikke får bølgepap i en ordentlig kvalitet.

Det skal siges at fibrene slides hver gang at de genbruges, men det skal ikke betyde at der ikke findes bølgepap af god kvalitet.

Hvis man dog gerne vil være på den sikre side, er det også muligt at investere i genbrugspapir som er delvis produceret af genbrugte fibre og nye fibre. Dertil styrkes de genbrugte fibre. Det er desuden også meget ofte at man netop finder varer lavet af disse fibre frem for 100% genbrugspapir.