Drop smid ud kulturen

Drop smid ud kulturen

Hvis du følger bare en lille smule med i, hvad der er oppe for tiden, så er du helt sikkert også stødt på den store snak om bæredygtighed, som jo fylder så meget i debatten. For hvordan får man egentlig en bæredygtig livsstil? Hvad indebærer det?

Et godt sted at starte er at prøve at lave en slags opgør med smid ud kulturen eller forbrugerkulturen, hvor man hele tiden smider ud, selvom det ikke var ødelagt, for at få noget nyt. Herunder kan du se mere om vigtigheden i bæredygtighed, og hvordan du i høj grad bidrager til det ved at droppe smid ud kulturen.

Bæredygtighed er ikke kun opfindelse af nye produkter

Du har måske i den politiske debat bidt mærke i, at der er nogen, der snakker om at det er den nye teknologi, som skal hjælpe os på vej til et mere bæredygtigt samfund. Det er selvfølgelig også rigtig i en vis forstand, men bestemt ikke på alle måder.

Selvfølgelig er det nødvendigt med nye biler, maskiner, emballager osv., som er mere bæredygtige, men det er lige så vigtigt at fokusere på det, vi allerede har, og hvordan man kan undgå hele tiden at købe nye produkter.

Reparer det der er gået i stykker

Et eksempel på denne indstilling kunne eksempelvis være at reparere de ting, der går i stykker i stedet for at købe noget nyt. Rigtig mange ting, som går i stykker, kan sagtens fikses – eksempelvis telefonen er et godt bud på dette.

Mange har den indstilling, at hvis deres telefon får en smadret skærm eller lignende, så betyder det, at man skal have en ny. Nej sådan behøver det slet ikke at være. Det er nemlig både billigere og mere bæredygtigt, hvis du vælger at kigge på reparation af iPhone i stedet for at købe en helt ny. Vent med at købe en ny telefon, indtil den gamle har mistet sin funktion. Det er bæredygtighed!

Genbrug er et hit

Reparation er et sted, man kan vælge at lægge sit fokus, hvis man gerne vil have en mere bæredygtig livsstil. Ellers kan man også prøve at undersøge genbrugens verden, som er blevet noget så populær.

Hvis du eksempelvis er på udkig efter et nyt spisebord eller en ny sofa, så kan du vælge at tage et kig i nogle genbrugsbutikker eller se, om der er nogle der sælger den slags på nettet. På den måde støtter du ikke den uendelige produktion af nye ting, men du vælger derimod at genbruge noget, som nogen andre er færdige med nu. Og selvom det er brugt, kan det sagtens være i rigtig god stand – ja, næsten god som ny.