Det kan være meget svært at følge med i, hvad der sker med kryptovalutaer. Der sker nemlig noget hver eneste dag, og de fleste information er på engelsk. Heldigvis findes der en dansk hjemmeside om kryptovalutaer, hvor du kan finde al nødvendig information for at komme i gang. Denne finder du her.
Der findes dog også andre hjemmesider, der er meget brugbare. Vi gennemgår et par stykker her, som du kan bruge. Slutteligt kommer vi ind på, hvad kryptovaluta overhovedet er. Du kender måske allerede Bitcoin.
Hjemmesiden CoinMarketCap (forkortet: CMC) er en af de mest populære hjemmesider om kryptovalutaer. Hjemmesiden er på engelsk, men der er heldigvis ikke så meget tekst. I bund og grund kan du tjekker kurserne på blandt andet Bitcoin, Ethereum og mange andre derinde. Derudover kan du også tjekke, hvor de forskellige kryptovalutaer handles henne. Dette er specielt brugbart, når du vil investere i en helt ny kryptovaluta, og du ikke ved, hvor den handles.
Hvis du til daglig handler med kryptovalutaer, så kan det være meget interessant for dig at følge med i specifikke nyheder omkring din foretrukne valuta. Dette kan du gøre på hjemmesiden CoinMarketCal (Coin Market Calendar eller kryptovaluta kalender). Hvis der er annonceret et fremtidigt event, der kan have indflydelse på eksempelvis kursen på Bitcoin (se den her), så er det på den hjemmeside, du finder det.
En god alternativ hjemmeside er Coindar.
Du kender selvfølgelig de traditionelle valutaer, som du bruger hver dag, når du handler eller betale for dit Netflix abonnement. Kryptovalutaer kan anvendes til det samme, men der er ingen stat eller organisation, der kontrollerer hvem der må anvende valutaen, eller hvad den må bruges til. Dette har en del fordele (men selvfølgelig også ulemper). Generelt opvejer fordelene alle ulemperne, da mange mener, at penge bør være frie. Det er traditionelle penge ikke i samme grad som eksempelvis kryptovalutaen Bitcoin.
Kryptovalutaer er selvfølgelig ikke de eneste spændende teknologier, der er på markedet lige nu. Vi kan eksempelvis nævne, at cloud er en sektor med meget fart på. Kigger man på Amazon, så kommer der rigtig mange penge ind fra deres AWS platform (Amazon Web Services). Dette har fået Google til at reagere ved at lancere Google Cloud Platform og det samme med Azure fra Microsoft. Nogle af disse har også datacentre i Danmark.
I forbindelse med Corona er virtuelle verdener (VR: Virtual Reality) blevet mere populært. Visse virksomheder har anvendt denne teknologi til at fremvise deres produkter for kunder, der ikke har haft mulighed for at komme fysisk ned i butikkerne og kigge. Nu hvor Corona forhåbentlig er ved at være overstået, er det interessant at følge med i, om det er noget, virksomhederne vil fortsætte med.