Sådan får du dit eget hjemmekontor

Sådan får du dit eget hjemmekontor

Selv om folk er ved at komme tilbage på arbejde, så er der stadigvæk mange der forventer at skulle arbejde hjemmefra et par dage om ugen. Så hvis du ikke allerede har fået anskaffet dig et hjemmekontor, så er det ikke for sent. I denne guide vil du lære, hvad du skal bruge for at få dit eget hjemmekontor, og hvad det tilnærmelsesvist koster.

Der vil blive linket til danske hjemmesider, hvor du kan læse mere om de ting, vi nævner i vores guide. Lad os komme i gang.

 

En docking station er en af grundstenene

Hvis du har en firma computer på nuværende tidspunkt, så har du nok allerede en docking station på arbejde. Hvis du ikke ved, hvad det er, så skal vi nok forklare det. Når du møder på arbejde, så skal du sandsynligvis indsætte ét enkelt kabel til din computer (sandsynligvis Lenovo eller Dell), hvorefter den så er tilsluttet til flere skærme, mus, tastatur og andet hardware. Mange virksomheder gør det på den måde, og det hele fungerer på grund af det, der kaldes for en docking station.

 

En docking station er en klods med forskellige porte, hvor du kan tilslutte dine skærme, mus, tastatur, kortlæser, osv. Herefter er der så et kabel til din computer – ligesom på arbejde. Ikke nok med at det er meget nemmere, så får du også muligheden for at tilslutte flere ting til din computer. I dag bliver der ikke produceret computere med så mange USB indgange som tidligere. Nogle computere har overhovedet ikke nogen. En docking station kan også hjælpe dig med at få flere USB indgange.

 

Hvis du er interesseret i at læse mere om docking stations, og hvor man kan købe de billigste, så kan du læse mere på denne side.

 

Èn skærm er ikke altid nok

En af fordelene ved at sidde med sin computer på arbejde er helt klart, at du har muligheden for at bruge flere skærme. De fleste arbejdspladser med ekstra skærme har i dag 2 ekstra skærme udover den skærm, som din bærbare computer har. Dette gør, at du effektivt set har 3 skærme at gøre godt med. Du kan få lavet meget mere på 3 skærme end på én enkelt skærm.

 

Du bør derfor få et par ekstra skærme til hjemmekontoret. Det koster ikke mange penge, og du kan nærmest fordoble din produktivitet fra den ene dag til den anden. Overvej lige hvor mange timer du sammenlagt bruger på at klikke rundt mellem forskellige dokumenter, når du ikke lige kan finde det rigtige dokument.

 

Mus og tastatur

Det ville virke mærkeligt at bruge 3 skærme og anvende touchpad og tastatur på din bærbare computer. Du bør derfor også købe et sæt med en mus og tastatur – eksempelvis fra mærket Logitech. Det har du nok allerede på arbejde. Det koster ikke meget, og du får igen meget ud af det. Det er meget nemmere at klikke rundt med en rigtig mus. Hvis du ikke har numpad på din computers tastatur, så kan du også blive mere produktiv ved at have en numpad på et andet tastatur.

 

Alt i alt koster det nok 3000-4000 for det hele, og så er du kørende. Det er selvfølgelig muligt at slippe dyrere eller billigere afhængigt at forskellige ting.