3 gode grunde til at have en valutakonto til din virksomhed

3 gode grunde til at have en valutakonto til din virksomhed

Langt de fleste danskere er vant til at have en bankkonto i danske kroner (DKK), og det er også helt fint. Men når man som virksomhed handler meget med udlandet og har udgifter i udenlandsk valuta, kan det være en stor fordel at have en valutakonto til din virksomhed. Det er ikke nogen hemmelighed, at det koster lidt ekstra i de danske banker, men heldigvis er der alternativer.

 

I dag findes der en række fintech-banker og finansielle institutter, der tilbyder deres ydelser til selskaber i Danmark. Det kan være, at det er noget for netop din virksomhed. En af de mest populære udbydere af disse valutakonti er Wise, som også kan fungere som en billig erhvervskonto. Du kan oprette dig direkte på deres hjemmeside og komme i gang med det samme. For at få dine kontooplysninger, skal du betale lidt for det. I længden kan det sagtens svare sig.

 

Få et ekstra firmakort

Når du opretter en valutakonto hos eksempelvis Wise, så har du også muligheden for at bestille et firmakort med virksomhedens navn på. Herefter bruger kortet den valuta, du har stående. Har du eksempelvis både EUR og USD stående, vil kortet valuta fra den konto, der svarer til valutaen for købet. Er der ikke penge nok på den konto, vil kortet automatisk konvertere fra en anden valuta. Det er meget smart, så kan du nemlig undgå en del gebyrer, hvis du har den samme valuta stående.

 

Nemmere at lave bankoverførsler

Det er en del nemmere at forholde sig til at sende 1000 USD fra en konto med USD på end at sende 1000 USD fra en konto med DKK på. Man kan hurtigt miste overblikket, og ved at have valutakonti er det muligt at få et meget godt overblik over, hvad man bruger de forskellige valutaer på.

 

Ikke nok med at det er “mentalt” nemmere at lave bankoverførsler, er det i praksis også nemmere med Wise. Har du EUR stående, har du mulighed for at lave meget hurtige og billige overførsler i hele Euro-zonen. Har du USD stående, kan du sende USD direkte til en amerikaner. Det kan man ikke igennem alle danske banker.

 

Et godt alternativ til firmakonto

Det kan være en dyr omgang at oprette en erhvervskonto, hvorfor en valutakonto hos eksempelvis Wise kan være en meget god idé – især hvis det er en midlertidig løsning. Wise kan tilsluttes til Paypal, så du kan sende direkte fra Paypal til Wise. Derudover kan du anvende dit Wise kort til at betale på Paypal. Wise integrerer meget godt med Paypal, netop fordi du får et amerikansk kontonummer, når du opretter en konto for din virksomhed.

 

Du kan også modtage betalinger på Wise, som du kan det på din danske konto.